Toon info
Diego Joosten

© Diego Joosten

Expo ‘Zichten’ – 2011

‘Zichten’ Duo tentoonstelling Els Verelst - Diego Joosten Niel   -   2011 Diego werkt vanuit een zeer...

Meer werken

uitnodiging zichten
uitnodiging zichten

Zichten
Duo tentoonstelling
Els Verelst – Diego Joosten

Niel   –   2011

IMG_2717

Diego werkt vanuit een zeer technisch vak-kunst-schap. In veel van zijn schilderijen brengt hij meerdere lagen aan, lagen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben maar die perfect bij elkaar passen. Deze lagen geven zich, bij nader inzicht, stukje bij beetje langzaam bloot. De verschillende beelden lopen door elkaar maar ook over elkaar. Naargelang de lichtinval vertonen zijn schilderijen een heel andere sfeer.

Diego houdt ervan om te werken naar wat hij op dat moment ziet. Hij verwerkt beelden uit het heden en brengt die samen met beelden uit zijn verleden. Kleur en sfeer zijn de twee belangrijkste elementen en zeer kenmerkend zijn voor zijn werk.
Op het eerste gezicht lijken de schilderijen chaotische evocaties van kleurvlekken maar als je ze nader bekijkt blijken ze heel precies en gedetailleerd een weergave te zijn van wat hij ziet.
Hij houdt van de directheid van het tekenen. Het werken vanuit en naar de realiteit. Hij laat het verhaal los en legt enorm veel emoties in het weergeven van de realiteit. De kleuren lijken op een heel rudimentaire en brute wijze aangebracht maar zijn technische vaardigheid zorgt ervoor dat in het geheel de weergave van het beoogde beeld tot zijn recht komt. Achter het schijnbaar irreële zitten de haarscherpe contouren van de beelden die hij wil weergeven.
Niet alleen verf- en tekentechnieken zijn belangrijk. Ook als drager kiest hij voor een grote verscheidenheid aan materialen. Elk werk krijgt daardoor een eigen karakter en stijl en geeft zijn gevoel van dat moment weer.

Diego Joosten houdt van de schilderkunst en dat voel je in al zijn werk. De passie voor het schilderen en tekenen, de liefde voor het creëren van kunst, zelfs het kleinste werk verkrijgt met één potloodstreep een nieuw leven.

Verbergen en toch aanwezig zijn.

Els Verelst