Toon info
Diego Joosten

© Diego Joosten

Expo Land van Garage – 2015

‘Land van Garage’ Groepstentoonstelling - 100 Jaar Land Van Waaslaan Sint-Amandsberg - 2015 INFO Concept Een artistieke...

Meer werken

schets 1

Land van Garage’
Groepstentoonstelling – 100 Jaar Land Van Waaslaan

Sint-Amandsberg – 2015

INFO

Concept

Een artistieke manifestatie voor één dag.

LAND VAN GARAGE is een unieke artistieke manifestatie zowel omwille van het concept, de locatie als door de tijdsduur. Het is één-dag-tentoonstelling waarbij kunstenaars, actief binnen de meest diverse disciplines, werk presenteren in één van de garageboxen gegroepeerd op een terrein achter de Land van Waaslaan, met inrit ter hoogte van huisnummers 122/124.

In de schaduw van het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg staan 41 garageboxen allemaal anoniem en wat troosteloos: betonplaten en een groene poort, typisch Vlaams. Dat wordt althans voor één dag een oase van kunst. Alle garagehuurders zijn bereid om hun garage op te geven en een kunstenaar te herbergen. Het is die dag ook autovrije zondag. ‘Honden verboden en vuilnis te storten’ is het opschrift dat opvalt bij het binnentreden van de site. Meteen het thema voor de artistieke manifestatie. Aan de deelnemende kunstenaars is gevraagd werk te maken of bestaande werken te selecteren rekening houdend met die specifieke locatie. De selectie is een mix van kwaliteitsvolle plaatselijke kunstenaars en kunstenaressen, internationaal gerenommeerde kunstenaars en verrassende debutanten.
Er wordt bewust geopteerd voor de formule van een één-dag-tentoonstelling waarbij de vernissage quasi naadloos zal overgaan in de finissage.
Wie er niet is, is gezien.

De aanleiding

In 2015 wordt 100 jaar Land van Waaslaan gevierd. Iets meer dan een eeuw geleden werden de rails van de spoorlijn Gent -Antwerpen opgebroken. Langs dit kaarsrechte traject zou spoedig een residentiële straat ontstaan. De Land van Waaslaan is heden het centrum van een hechte woonbuurt, met een zeer actieve buurtvereniging ‘Den Boulevard’ die regelmatig en met succes kunstzinnige activiteiten organiseert die de cohesie van de boulevard-woongemeenschap versterkt. Het initiatief voor dit evenement wordt gedragen door 3 curatoren, allen bewoners van Land Van Waaslaan:
Gie Baguet – arts manager Frans Brood Productions , Patrick Viaene – kunsthistoricus en docent KASK, Henk Vandekerkhove – cineast en docent KASK .

SCHETSEN

UITNODIGING – FLYER