Toon info
Diego Joosten

© Diego Joosten

Expo Gentse zooi 1997

‘Gentse zooi’ 'Crevez chiens si vous n' êtes pas contents' Individuele tentoonstelling Stadsschouwburg - Kortrijk - 1997 Gentse...

Meer werken

Gentse zooi
‘Crevez chiens si vous n’ êtes pas contents’
Individuele tentoonstelling

Stadsschouwburg – Kortrijk – 1997

Gentse zooi -1997
De Kortrijkse Schouwburg

‘Crevez chiens, si vous n’ etes pas contents’

BENEDENGALERIJ

Tekeningen en monochrome schilderijen van Diego Joosten die schilderkunst studeerde aan de KASK Gent. In zijn monchromie, die kleurcontrasten niet schuwt, integendeel speelt de textuur een voorname rol. “Diego werkt naar het scheppen van een illusie, naaar het abstraheren toe. Hij beseft dat dit in de kunstgeschiedenis al meerdere malen is doorworsteld, maar wee took dat elke kunstenaar zijn eigen geschiedenis maakt, steeds opnieuw”.

Kunst in vlaanderen februari 1997

 

Monochrtoom werk van Diego Joosten

KORTRIJK – Diego Joosten studerde schilderkunst in Gent en is leraar aan de academie van Boom en Niel. In zijn persoonlijk onderzoek komt hij terecht bij een vorm van monochrome schilderkunst, schakeringen in één kleur.

Soms zijn het opvallende kleurencontrasten, waarbij de teoschouwer een rol spelt. Door het werk vanuit een ander standpunt te bekijken, verandert de textuur? Joosten ziet in het plat vlak geen beperkingen Hij bewrkt het oppervlak vaak met minder voor de hand liggende dingen zoals insecten. Het eindresultaat imponeer door een zeker evenwicht en in het bijzonder door de manier van uitvoering.

Kleur is bij Joosten het radicale thema. Het onderwerp abstraheert hij zodanig dat alle anekdotiek verdwijnt. Joosten tracht illusies te scheppen. Hij beseft dat dit in de kunstgeschiedenis ak vele malen is doorworsteld, maar weet took dat elke kunstenaar zijn eigen geschiedenis maakt, steeds opnieuw.

(VKK)Het nieuwsblad 1997